topmenu

SVH examen Sociale Hygiëne Horeca

In opdracht van de Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) nemen wij het SVH examen Sociale Hygiëne af. Bij ons kun je als individuele kandidaat waar en wanneer je maar wilt je examen komen doen. Onze toetslocaties zitten verspreid door het hele land, dus er zit zeker een locatie bij jou in de buurt. Via Mijn MSH kun je je examen boeken en inplannen.

  • Gemakkelijk online boeken
  • 33 toetslocaties door het hele land
  • Examen doen waar en wanneer je wilt
  • Ook op avonden en in het weekend
  • Direct je voorlopige examenuitslag
  • Vriendelijk en transparant

Schenk je alcoholhoudende dranken in een horecabedrijf of op een evenement? Dan ben je verplicht je te houden aan de Drank- en Horecawet. Dit betekent dat je leidinggevende of jijzelf in het bezit moet zijn van de Verklaring kennis en inzicht Sociale Hygiëne. Daarnaast is inschrijving in het Register noodzakelijk, omdat werkgevers en overheidsinstanties zo kunnen controleren of je beschikt over voldoende kennis van en inzicht in sociale hygiëne. Wanneer je bent geslaagd voor het SVH examen Sociale Hygiëne word je automatisch in het Register bijgeschreven. Je ontvangt dan bij je SVH Diploma Sociale Hygiëne direct de Verklaring kennis en inzicht sociale hygiëne.

Soort examen: Het SVH examen Sociale Hygiëne is een digitaal examen dat bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Je bent geslaagd als je minimaal 29 vragen goed hebt beantwoord. In het examen worden vragen gesteld over onder andere (de werking van) alcohol, drugs, gokken, het gastvrijheidsconcept, wet- en regelgeving in de horeca, het sociaal-hygiënisch beleid en arbeidsomstandigheden.
Duur: het examen duurt 40 minuten.
Talen: het examen wordt afgenomen in verschillende talen: Nederlands, Engels, Modern Standaard Arabisch, Mandarijn-Chinees en Turks.
Prijs: Nederlands € 137,50 incl. btw. Andere talen € 185,- incl. btw.
Let op! In deze prijs zijn de volgende onderdelen inbegrepen:
1) Examen Sociale Hygiëne;
2) SVH Diploma Sociale Hygiëne;
3) SVH Verklaring kennis en inzicht sociale hygiëne;
4) Inschrijving in het Register Sociale Hygiëne.

Wil je goed voorbereid aan je SVH examen Sociale Hygiëne beginnen? Je hebt de volgende mogelijkheden:
Opleiding volgen: Vind je het fijn om een cursus te volgen samen met anderen onder de begeleiding van een docent? Boek dan een opleiding Sociale Hygiëne bij één van de door de SVH erkende opleiders. De lijst met opleiders vind je hier.
Zelf aan de slag: SVH biedt een theorieboek en examentrainingboek aan via de website. De 5 oefenexamens in het examentrainingboek geven een goed beeld van het examen dat je uiteindelijk bij ons zult komen maken. Zo weet je zeker dat je goed voorbereid bent.
Het examen Sociale Hygiëne is gebaseerd op eindtermen. Ook dit document kun je downloaden op de website van SVH.

Wij wensen je veel succes met je voorbereiding voor je SVH examen en zien je graag voor het examen.

Heb je dyslexie? Stuur dan je dyslexieverklaring naar ons op voordat je examen hebt geboekt. Alleen dan is het mogelijk extra examentijd (15 minuten) te krijgen. Als er al examen geboekt is, kan er geen extra tijd meer gegeven worden. Let op: de dyslexieverklaring dient van een terzake deskundig arts, psycholoog of orthopedagoog te zijn.
Je kunt je verklaring opsturen naar het e-mailadres info@mijnsocialehygiene.nl.

 

Download het Reglement MSH:

Reglement Mijn Sociale Hygiëne